top of page

ALLEEN OP DE WERELD

 

Alleen op de wereld is een reizende locatietheater voorstelling van theatergroep MAX (huidige theatergroep MAAS). Een avontuurlijke rondreis naar het wereldberoemde verhaal van Hector Malot. In 2009 maakte Moniek Merkx met Hiske's klas aan de HKU een voorstudie van Alleen op de wereld. In 2010 ging de voorstelling in regie van Dorien Folkers op tournee. 

 

Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi  houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een beloning… Het publiek zwerft met Remi mee, door verschillende ruimtes van het theater.

Persquotes: 

'Met jonge talentvolle acteurs als Anne Fé de Boer, Hiske Eriks en Thomas van Ouwerkerk, die niet alleen menselijke personages vertolken, maar net zo makkelijk in de huid kruipen van een zielig hondje of een brutale aap.' (De Telegraaf)

'De acteurs maken de gevoelens van angst, verdriet, liefde, vriendschap en verlangen van Remi en zijn vrienden zo tastbaar, dat iedereen –ook de jongsten – ademloos luistert en kijkt.' (Brabants Dagblad)

'Alleen op de Wereld is een sterk theaterstuk waar niet alleen kinderen van kunnen genieten.' (…) 'De prachtig uitgewerkte voorstelling is voor de vijf jonge acteurs een veelbelovend begin voor een glorieuze toekomst.' (Cultuurbewust)

 

**** Volkskrant
'Moniek Merkx vertelt klassieker op een aanstekelijke manier. (…) Juist het in en uit hun rol stappen is deel van de voorstelling. Zo halen ze het ontroerende verhaal van de Franse klassieker van Hector Malot dichterbij (…) Het is een even basale maar aanstekelijke spelvorm, die regisseuse Moniek Merkx kiest om het bekende zwerversverhaal over een verkocht weeskind voor kinderen voorstelbaar te maken.' 

Speelperiode: augustus 2010 t/m mei 2011

 

Concept/regie: Moniek Merkx 
Regie remake: Dorien Folkers 
Spel: Annefé de Boer, Jiska van Duijn, Hiske Eriks, José Montoya, Thomas van Ouwerkerk

bottom of page