top of page
Hiske 5.jpg

INFO

Hiske Eriks (Velsen, 1981) is actrice, theatermaker en uitvoerend producent. Na een afgeronde studie communicatie studeerde zij in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Daarna werkte zij onder andere als actrice bij Theatergroep MAX (huidig Theatergroep MAAS), Theatergroep de Bonte Hond en Theatergroep Aluin. In 2023 was zij o.a. regieassistente van Koos Terpstra voor muziektheatervoorstelling Ripperda van Zummerbühne en vanaf november is zij rechterhand van Hanneke Braam voor Wie is er bang voor Virginia Woolf van Kobra Theaterproducties.

Naast spelen bij theatergezelschappen maakt Hiske eigen voorstellingen. Haar afstudeersolo Wacht! werd na het ITS Festival 2010 opgenomen in het International Young Makers' Exchange (IYME) en speelde daarna nog in Italië, Spanje, Bosnië en Servië en tijdens het Fringe Festival in Amsterdam, Australië en Zuid-Afrika. In 2013 speelde zij Wacht! in combinatie met haar tweede solovoorstelling De vrouw van Cruijff in Israël. In 2016 had zij een korte theatertour met haar derde solovoorstelling Was het leven maar een kostuumdrama.  

Buiten haar werkzaamheden als theateractrice is Hiske getraind in krav maga (vechtsport) en is zij zo nu en dan te zien in film- en tv producties. Ze speelde o.a. kleine (gast)rollen in Flikken Maastricht, GTSTDe Joodse Raad en de bioscoopfilms Tonio en Hokwerda's Kind. Als voice-over leende zij haar stem o.a. aan Vektis en LG.

Awards
Hiske won in Belgrado een award voor best performer en voor haar optreden tijdens het Amsterdam Fringe Festival werd zij als derde bekroond met een Dioraphte Amsterdam Fringe Award.

bottom of page