top of page
Schemerstad_JenteJong_022.jpg
AA5578.jpg 2015-7-30-14:56:4
Waar ben je - scenefoto.png

SCHEMERSTAD
 

Voor grachtenfestival Schemerstad in Leiden maakte Hiske met Jente Jong drie jaar op rij een korte beeldende voorstelling.

IN ONS

In Ons was de eerste voorstelling die zij samen maakte. Ze lieten zich inspireren door het begrip ‘schemer’ en benaderden dit vooral als een plek in jezelf; het moment voordat je het donker toelaat.

In Ons is een grimmig sprookje over de monsters in jezelf, over de demonen die zich niet alleen in het donker kenbaar maken, maar ook op klaarlichte dag. Ze praten door je heen, ze overstemmen, ze zijn er altijd. Juist op de momenten dat je ze niet wilt horen. De angsten en onzekerheden die alle mensen in zich dragen en naarstig proberen te verbergen laten zij eenmalig naar buiten.
 

Speelperiode: mei 2013


Concept/spel: Jente Jong & Hiske Eriks
Met dank aan: Ata Guner

IN ONS - OORLOG
In Ons - oorlog is de tweede locatietheater voorstelling die Hiske met Jente Jong maakte voor grachtenfestival Schemerstad in Leiden.


Een korte voorstelling over het gevecht dat gevoerd wordt door de stille helden van de oorlog: de thuisblijvers, de achterblijvers, de tweede- en derderangs generatie oorlogsslachtoffers. De thuisblijvers die aan hun eigen frontlinie staan, met dezelfde angsten als de soldaten tijdens hun missie. Ook zij moeten dapper zijn, de schijn ophouden voor de buitenwereld. Een performance over iedereen die niet gevochten heeft in de oorlog, maar toch op een bepaalde manier de oorlog voeren moet.  


Speelperiode: mei 2014

Concept/spel: Hiske Eriks & Jente de Jong

Met dank aan: Pitt de Grooth

WAAR BEN JE
Waar ben je?, de derde beeldende voorstelling van duo Eriks en Jong, ging over de snelheid van het hedendaagse bestaan. Hierin onderzochten Jente en Hiske de vraag wat er over blijft van contact met zoveel prikkels om ons heen. 

Speelperiode: mei 2015
 

Concept en spel: Jente Jong en Hiske Eriks

Met dank aan: Roland van Meel 

bottom of page