top of page


 

WAS HET LEVEN MAAR EEN KOSTUUMDRAMA

 

Na een internationale tour met Wacht! en De vrouw van Cruijff ging tijdens het Amsterdam Fringe festival begin september 2015 Hiske's derde theatersolo Was het leven maar een kostuumdrama in première.
 

Een voorstelling waarin ze haar publiek meeneemt op een wonderlijke zoektocht vol 19de-eeuwse romantiek en eigentijdse eigenwijsheid. Hiske heeft zich laten inspireren door kostuumdrama-films en de heerlijk heldere manier waarop de liefde daarin wordt verbeeld. Om het uitzichtloze bestaan van de single dertiger wat perspectief te bieden, probeert zij de zoektocht naar liefde voort te zetten in Victoriaanse stijl. Ze hijst zich in een dichtgesnoerde, adembenemende jurk en besluit te luisteren naar haar richting-gever. Echt. Alleen luisteren is zo lastig als je gewend bent altijd je eigen keuzes te maken.

 

Een pijnlijk grappige voorstelling over de worsteling met hoge verwachtingen en de realiteit van het echte leven. Een voorstelling waarin ze zichzelf niet spaart en het publiek met haar overweldigende energie en fysieke speelstijl genadeloos meesleurt langs herkenbare twijfels en angsten. Want ja, het kan altijd nóg erger.


Speelperiode: seizoen 2015/2016
 

Concept/spel: Hiske Eriks
Regie: Gabby Bakker
Dramaturgie: Jannet van Lange
Kostuumontwerp: Roos Smith
Zakelijk leiding: n’ More
Met dank aan: AFK, Gemeente Utrecht, Caspar Nieuwenhuis (Likeminds), Kim Eldering

 

bottom of page